Loes den Hollander

Loes den Hollander

Thrillerkoningin

Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin. Ze schreef zevenentwintig thrillers en is al jaren een bestsellerauteur. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht. Loes den Hollander ontving tijdens het Thrillerfestival in Zoetermeer De MAX Gouden Vleermuis 2021 voor haar hele oeuvre.

Loes schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven.

Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. In november 2019 verscheen haar vijfentwintigste thriller Toen ik dood was. Haar nieuwste thriller (nr. 27) is eind oktober 2021 verschenen, Je bent aan de beurt. Voor De Verhalenfabriek schreef ze het korte, spannende verhaal De kat op zolder.

Boeken van de auteur