Martine Kamphuis

Martine Kamphuis

Psychiater & thrillerauteur

Martine Kamphuis werkt als psychiater/psychotherapeut en verwerkt haar vakkennis in haar boeken. Hoewel Martine gebeurtenissen die zij meemaakte nooit één op één terug zal laten komen in haar boeken, probeert ze er wel voor te zorgen dat de gedachten en de daden van haar personages werkelijkheid zouden kunnen zijn.

In 2006 debuteerde Martine Kamphuis met de psychologische thriller Vrij. Van verschillende boeken werden vertaalrechten verkocht. Martine schrijft ook spannende kinder- & jeugdboeken. Zwemmen (2011) en Mist (2012) zijn geschreven voor een Young Adult-publiek. Met spannende verhalen voor kinderen won Martine tweemaal de John Flandersprijs. In 2022 verscheen haar meest recente jeugdthriller: Vlinder.

Begin 2021 verscheen de nieuwste thriller van Martine bij De Crime Compagnie, De Kliniek, een thriller over machtsspelletjes, geweld en intimidatie in een tbs-kliniek. Martine schreef ook de succesvolle WP-thrillers (Alibi, Spiegelbeeld en Zondebok): deze spannende reeks gaat over psychologe Wynona Post – oftewel “WP” – die betrokken raakt bij mysterieuze moordzaken. In haar zoektocht naar de waarheid negeert WP regelmatig grenzen en brengt daarbij ook haar eigen leven in gevaar. Over de onderwerpen die in de trilogie over de jonge psychologe WP aan bod kwamen (slachtoffers die dader worden en zondebokfenomenen) werd Martine als deskundige geïnterviewd in Psychologie Magazine.

Bij De Verhalenfabriek zal deze zomer een prequel verschijnen van de spannende WP-thrillers: Sterrenstof. Over het eerste moordonderzoek van de jonge WP.

Boeken van de auteur