De winnaar van de Cozy & Crime wedstrijd bekend

Home » Nieuws » De winnaar van de Cozy & Crime wedstrijd bekend
Nora Schenk wint Cozy & Crime Wedstrijd
08/09/2023

Nora Schenk won de Cozy & Crime wedstrijd met haar verhaal Hartje Herfst. Uit maar liefst 62 inzendingen koos de jury een longlist van 11 potentiële winnaars. Op 6 september werd de winnaar van de Cozy & Crime wedstrijd bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hartje Herfst zal op 5 november gaan verschijnen bij De Verhalenfabriek.

De Cozy & Crime wedstrijd is een verhalenwedstrijd georganiseerd door Schrijven Online, de Online Schrijfschool en De Verhalenfabriek. De opdracht was een novelle van ca 25.000 woorden te schrijven in het thema Herfst. Naast feelgoodverhalen mochten ook spannende verhalen worden ingestuurd.

Voor de jury die bestond uit Frank Noë van Schrijven Online, Annet Hulst van de Online Schrijfschool en Ilse Karman van De Verhalenfabriek, was het meteen duidelijk dat dit manuscript ging winnen: “Een heerlijke feelgood met humor, meerdere verhaallijnen die mooi samenkomen en een goed einde. Kom maar door met Hartje Winter, Hartje Lente en Hartje Zomer !”

Nummer 2 in de wedstrijd werd Sabine Zwaan met Cozy Autumn en de derde prijs was voor de thriller In verwachting van Sacha Voogd

Als klap op de vuurpijl maakte uitgever Ilse Karman bekend dat ze de kwaliteit van de andere longlist-inzendingen zo goed vond dat ze alle 11 auteurs een contract wil aanbieden. Dat belooft wat voor de volgende editie die meteen van start is gegaan. Vanaf nu is het mogelijk in te zenden voor de Verhalenwedstrijd Lentekriebels die wordt georganiseerd door de Online Schrijfschool en Schrijven online.

Kijk hier voor het filmpje van de uitreiking

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Verhalenfabriek (@verhalenfabriek)