Moedermaffia en momfluencers staan centraal in de nieuwe thriller van Inge van Prooijen.

Home » Nieuws » Moedermaffia en momfluencers staan centraal in de nieuwe thriller van Inge van Prooijen.
Moedermaffia en momfluencers staan centraal in de nieuwe thriller van Inge van Prooijen.
07/03/2024

Is de onlinewereld wel zo onschuldig?

Op 31 maart verschijnt Waar is Ivy van Inge van Prooijen. Inge schreef al eerder de feelgood Singlereis voor De Verhalenfabriek en gooide hoge ogen in januari 2023 met haar thrillerdebuut Zonder Angst bij De Crime Compagnie. Deze keer komt ze met de spannende korte thriller Waar is Ivy…

Je nekharen gaan overeind staan bij het lezen van de eerste pagina’s van deze spannende novelle. Lizzy is per ongeluk viral gegaan met een eerlijke post over het moederschap. Nu is ze momfluencer. Terwijl ze vanuit huis werkt aan een Instagram-campagne verdwijnt haar dochtertje Ivy uit haar bedje. Wie heeft haar meegenomen? De inbox van Lizzy staat vol met nare berichten en bedreigingen van zowel de moedermaffia als van internettrollen. Er telt maar een ding! Ivy vinden!

Inge van Prooijen over Waar is Ivy?

“Mijn zoontje Dice is inmiddels een echte peuterpuber van tweeënhalf. Ondanks alle horrorverhalen over deze periode, vind ik het echt supergezellig en ook steeds makkelijker worden. Misschien omdat je steeds meer in het moederschap groeit, maar misschien vooral omdat ik de eerste anderhalf jaar zo heftig vond. Mooi, maar heftig. Anderhalf jaar niet slapen doet iets met je (niet veel goeds kan ik je vertellen). Ik zocht wanhopig naar de roze wolk en mensen die (goedbedoeld) bleven zeggen dat slecht slapen ‘er nu eenmaal bij hoort’ kon ik wel iets aandoen. Omdat we een heel traject hadden gehad om zwanger te mogen worden, vond ik het echter lastig om daar open en eerlijk over te zijn. Ik wilde dankbaar zijn en genieten! Ik ‘vergat’ dat het best naast elkaar mocht bestaan.

Pas toen ik hardop uitsprak dat ik het best pittig vond, kon ik de balans vinden (hallo ultiem cliché!) O, en dat Dice na anderhalf jaar wél ging slapen ’s nachts hielp natuurlijk ook mee! Ik denk niet dat ik slaap ooit nog vanzelfsprekend zal vinden. Slaap = life! Maar goed, lang verhaal kort: ik liep al langere tijd rond met het idee om te schrijven over de beginfase van het moederschap. Dat het uiteindelijk een thriller zou worden met een ontvoerde baby had ik niet meteen zien aankomen…

Voor dit verhaal heb ik een aantal momfluencers op Instagram gevraagd naar hun ervaringen met online haat. Een aantal reacties heb ik in Waar is Ivy verwerkt.”

Waar is ivy? – Inge van Prooijen – 5,99 – verschijnt 31 maart – Ebookonly

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar de nieuwe thriller Waar is Ivy van Inge van Prooijen? Meld je aan voor de blogtour en maak kans op een recensie exemplaar.
Inge is beschikbaar voor interviews.