Shirley Gal winnaar van schrijfwedstrijd Een Magische Zomer!

Home » Nieuws » Shirley Gal winnaar van schrijfwedstrijd Een Magische Zomer!
Shirley Gal winnaar van schrijfwedstrijd Een Magische Zomer!
05/06/2024

Shirley Gal won gisteren de schrijfwedstrijd Een magische zomer, georganiseerd door De Verhalenfabriek, de online Schrijfschool en Schrijven online.  De jury, bestaande uit schrijfster Angelique Haak, schrijfster Denise Meijer en uitgever Ilse Karman, koos unaniem voor haar verhaal Daten met een deadline:

“Daten met een deadline is een heerlijk zomers verhaal waarin gekozen is voor een originele insteek qua ‘traditionele man-vrouwrollen’. Een verhaal met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek, dat tevens mooi beschrijft hoe liefde kan opbloeien als je jezelf ervoor durft open te stellen.”

De tweede prijs ging naar Italië voor één van Simoné Steenkamp. Volgens de jury een verhaal dat je in één ruk wil uitlezen: “Romantiek, strijd en humor maken van Italië voor één een zomers feestje.”  

De derde prijs werd gewonnen door een schrijfduo die schrijven onder de naam Emma van Zweden. Hun verhaal Zon, Zee, Zakynthos zorgt ervoor dat je zin krijgt om op vakantie te gaan: “Heerlijk geschreven, met een overvloed aan zomerse vibes.”

Maar er was nog meer goed nieuws! Ook de andere zes deelnemers van de shortlist kregen een contract aangeboden. Gefeliciteerd Michon Voncken, Sonja Hubregtse, Yonina Pullens, Saskia Kokkeel, Lisa Lentze, Charlotte van Vliet!