Marli Elisa

Marli Elisa

Feelgood met humor

Marli Elisa doet niets liever dan feelgoods schrijven. De meestgestelde vraag die ze krijgt is: wanneer schrijf je dan? En dat vraagt ze zichzelf ook weleens af, want met twee jonge kinderen, een pup, twee kippen, een baan in het onderwijs bij de leukste opleiding van Nederland (Fontys Academy for the Creative Economy) en een paar chronische ziekten om te managen zou je soms denken dat er geen tijd over blijft.

Maar het tegendeel blijkt waar: tijdens de zwemles van de kids kan ze heerlijk schrijven, de pup houdt haar voeten warm tussen vijf en zes uur ’s ochtends, als iedereen nog slaapt, en thuisblijven is het nieuwe uitgaan als je boven de dertig bent en niet zo goed meer tegen prikkels kan. De personages uit Marli’s boeken hebben met elkaar gemeen dat hun leven niet loopt zoals verwacht. In het kerstverhaal Flora’s winter strandt hoofdpersoon Flora bij haar ouders in de tuin in een tiny house met haar zoontje Flip. Daarnaast schreef Marli Elisa de Kobo Originals Baby gewenst en Baby onderweg en bracht ze in eigen beheer de feelgoods Ik heb mij en De valkuil die kerst heet uit.

Voor De Verhalenfabriek schrijft ze feelgoods met een dosis romantiek erin waarbij de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen. Waaronder een kort verhaal over haar favoriete tijd van het jaar: kerst! Flora’s winter is te lezen vanaf 20 november. In de zomer komt een vrolijke zomerreeks uit die ons via Amsterdam en Parijs naar Zoutelande brengt.

Boeken van de auteur