Janice Bakker

Janice Bakker

Feelgood met herkenbare personages

Janice Bakker-van As (32) woont samen met haar man en zoontje Loek in Brabant. Zolang ze zich kan herinneren is ze gek op boeken en alles wat daarmee te maken heeft. Het was dan ook niet zo’n verrassende keus dat ze na het behalen van haar diploma Nederlands ging studeren. Inmiddels geeft ze met veel plezier les op haar oude middelbare school. 

In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, een onverbeterlijke taalverbeteraar en gaat ze het liefst elke vakantie (en ja, dat zijn er nogal wat) ergens anders heen. 

In de zomervakantie van 2020 besloot ze tijdens een wandeling in Zuid-Frankrijk haar langgekoesterde wens – het schrijven van een boek – serieus te gaan oppakken. En met resultaat: ze belandde al snel op de shortlist van diverse schrijfwedstrijden en deed in 2022 mee met de zomerschrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek, waar in februari 2023 haar debuut “Hartje Centrum” zal verschijnen. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door luchtigheid met een romantische inslag en herkenbare personages.

Boeken van de auteur