Juuls date avonturen #17 Een liefdesles

Home » Nieuws » Juuls date avonturen #17 Een liefdesles
Juuls date avonturen #17 Een liefdesles
22/05/2023

Juul, redacteur van De Verhalenfabriek en auteur van de gelijknamige serie neemt jullie wekelijks mee in haar date-avonturen. 

‘Hé, daar ben je weer!’ zegt Levi. ‘Gaat het?’
‘Ja,’ zeg ik opgelucht. Een paar tafels naast me gaat Robin (de zus van!!!) weer zitten. Ik probeer uit alle macht niet links van mij te kijken en focus me op Levi.
‘Sorry, ik was even van mijn à propos.’ Ik leg mijn hand op de zijne. Het maakt niet uit dat Schotse hottie hier zit. Ik zit nu met Levi en we hadden het superleuk totdat hij binnenkwam.
‘Ik heb gevraagd om de dessertkaart. Ik kan een vrouw geen dessert ontzeggen toch?’ Hij geeft me een knipoog en reikt me de dessertkaart aan.
Met een glimlach neem ik deze aan en laat mijn ogen over de desserts glijden.
‘In een Italiaans restaurant kun je niet anders dan voor de tiramisu gaan, toch?’ zeg ik. Ik kijk even om me heen of ik bij andere tafels al desserts zie staan. Mijn ogen ontmoeten even die van Schotse hottie en mijn hart slaat over. Hij wendt snel zijn blik af en ik spot een plankje met alle desserts van de kaart.
‘We kunnen ook een proeverij voor twee nemen,’ zeg ik verleidelijk.
‘Mijn idee,’ bevestigt Levi en hij wenkt een serveerster. ‘Doen we ook nog een wijntje erbij?’
Ik knik.

Na het dessert vertrekken we naar de garderobe om onze jassen te pakken. We zitten bomvol en ik voel dat zelfs mijn corrigerende panty mijn opgeblazen buik niet meer kan verbergen. Levi helpt mij in mijn jas. Terwijl hij achter mij staat, streelt hij zachtjes over mijn nek. Dan draait hij me om en kust me hartstochtelijk. Even ben ik Schotse hottie totaal vergeten. Levi drukt me tegen de muur terwijl hij mij kust in mijn nek en met zijn andere hand onder mijn jas duikt om mij tegen zich aan te drukken. Terwijl ik mijn ogen weer opendoe zie ik in een flits kastanjerode haren om de hoek verdwijnen.
‘Zullen we?’’ zegt Levi terwijl hij mij in de richting van de uitgang dirigeert. Giechelend loop ik naar buiten en we wandelen hand in hand naar mijn appartement.
‘Die ex hè,’ begint hij.
Ik voel mijn hand een beetje samenknijpen.
‘Was het zo’n Titanic-ex?’
Ik begrijp wat hij bedoelt. Zo iemand die ‘the one’ had kunnen zijn. ‘Ik denk het wel,’ zucht ik. ‘Maar ik denk dat dit ook mijn valkuil is.’
Levi is stil. Ik ga verder. ‘Ik kan mezelf heel snel verliezen in iemand, denk ik. Misschien wel te snel.’
‘Hmm, dat herken ik wel. Met Romy had ik dat ook.’
Ik sta even stil. ‘Met Romy?’ vraag ik.
‘Ik dacht dat je dat wel wist. Romy en ik hebben 2 jaar een relatie gehad. Ik wilde graag trouwen, maar zij was er niet klaar voor. Toen zijn onze wegen gescheiden.’
‘O. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal weet of dit dan handig is. Weet Romy van deze date?’ vraag ik Levi.
‘Als jij niets hebt gezegd, dan niet denk ik.’
Ineens voelt het ongemakkelijk. Daten met een vriend van Romy, oké, maar daten met haar ex? Een ex die bijna haar verloofde was?!
‘Ze vindt het vast niet erg hoor.’ Hij lacht even naar me.
Die lach laat mij alles weer even vergeten.
‘Weet je wat ik zo leuk vind, Leev?’
Hij kijkt mij vragend aan.
‘Dat we het hier gewoon over kunnen hebben terwijl we op date zijn, alsof we elkaar al jaren kennen.’
Levi pakt mijn hand weer steviger beet. ‘En dat we dit kunnen doen,’ zegt hij. Hij slaat zijn armen om me heen en trekt mij dicht naar zich toe voor een zoensessie.
Wat kan deze man zoenen!

In bed lig ik nog even na te genieten van mijn date. Levi heeft me netjes voor de deur afgezet. We hebben afgesproken niet te hard van stapel te lopen omdat we daar allebei een ster in zijn.
Pling!* Er komt een Whatsappje binnen. Pling* en nog een. De eerste is van Romy zie ik en de tweede laat mijn hart een slag overslaan. Schotse hottie…

De nieuwe serie Liefdeslessen, geschreven door Denise Meijer is verschenen. Denise heeft de schrijfwedstrijd bij ons gewonnen en o wat is dit een leuke feelgood serie. Alle drie de delen kun je nu lezen.