Juuls date avonturen #15 Single op Koningsdag

Home » Nieuws » Juuls date avonturen #15 Single op Koningsdag
Juuls date avonturen #15 Single op Koningsdag
09/05/2023

Juul, redacteur van De Verhalenfabriek en auteur van de gelijknamige serie neemt jullie wekelijks mee in haar date-avonturen. 

Ik kijk in mijn kledingkast en ben op zoek naar… Ja, daar is het! En ik trek een oranje jurkje met pailletten uit een hoek van de kast. Het ruikt een beetje muf. Heb ik het vorig jaar wel gewassen? Ach, wat zou het. Ik pak een bus Robijn Dry Wash en spray de hele jurk onder. Terwijl de jurk aan de deur hangt, lak ik mijn nagels in een vrolijke oranje ‘One in a melon’ tint. De tekst laat me lachen. Wie weet kom ik vandaag die ‘One in a melon’ wel tegen.

Even later sta ik samen met Romy en haar vriendengroep in een oranjegekleurde massa. Het weer is heerlijk. Eindelijk zon! En de muziek werkt opzwepend. We dansen, er haalt iemand een rondje Aperol Spritz en even vergeet ik de hele wereld om mij heen. Wat een geweldige Koningsdag! Het lijkt wel alsof we na de coronajaren wat in te halen hebben. Ineens zie ik een bekend gezicht. Romy stoot mij aan.
‘Zal zijn moeder ook mee zijn?’ schreeuwt ze lachend in mijn oor. Jan staat zoenend met een meisje tegen de dranghekken. Flashbacks aan die ene nacht vliegen voorbij. Het doet me weinig. Jan was leuk voor een nacht, maar dat hoef ik echt niet nog een keer. Ik dans lekker verder. Een van de vrienden van Romy kijkt mij aan terwijl Romy en ik opgaan in de muziek. Dan maakt hij zich los uit de groep en komt naast me staan.
‘Dus jij was laatst met Romy spontaan naar Parijs? Ben je altijd zo impulsief?’ vraagt hij lachend terwijl hij zijn handen door zijn blonde haar haalt.
Ik moet lachen. Ik impulsief? ‘Nee, totaal niet,’ schreeuw ik in zijn oor. ‘Het was wel super leuk!’
‘Ach ja, Romy is zo gek als een deur. Die doet dit soort dingen altijd.’
‘Ik zou dit soort dingen vaker moeten doen.’
‘Wat?’
‘Gewoon, spontane dingen. Eropuit! Ik heb het idee dat ik soms als een kluizenaar leef en wacht tot een tinderdate oppopt.’
Zijn lach wordt breder. ‘Dus je bent single?’ Vraagt hij.
‘Ja.’ antwoord ik en ik probeer hem een beetje flirterig van onder mijn wimpers aan te kijken zoals ze in films doen.
‘Daar kunnen we iets aan doen,’ zegt hij.
‘O?’
Hij tikt zijn glas tegen de mijne en gooit zijn biertje in een keer achterover. Dan legt hij zijn hand achter mijn hoofd, drukt zijn lippen op de mijne en laat dan zachtjes zijn tong de mijne verkennen. Even staat de wereld stil. Hij laat me weer los en kijkt me geamuseerd aan. Op deze manier wil ik nog wel even van het single leven genieten.

 

De nieuwe serie van Marli Elisa begint ook op Koningsdag. (Single op Koningsdag) Ze heeft speciaal voor jullie een preview geschreven van Sterre’s zomer. Lees hem hier